ORCID يا Open Researcher and contributor ID چيست؟
شايد شما هم در هنگام ارسال مقاله به برخي از ژورنال ها با اين عبارت برخورد كرده ايد.
ORCID يك كد شامل حروف و اعداد (16كاركتر) مي باشد كه به يك نويسنده به صورت انحصاري تعلق مي گيرد و از اين نظر شبيه كد DOI مي باشد.
در 16 اكتبر 2012، سازمان اركيد اين سرويس را كه به صورت رايگان نيز قابل دسترس است ارائه نمود.هدف از ارايه اين سرويس فراهم كردن شناسه مشخص براي هر نويسنده آزاد مي باشد.
در واقع در اين سرويس نويسندگان ميتوانند رزومه علمي خود را به ثبت برسانند و به جاي ارسال رزومه به جاهاي مختلف كافي است كد ORCID خود را ارسال كنند. افراد، داوران و ژورنال هاي مختلف با اين كد مي توانند وارد صفحه نويسنده شده و رزومه ، تجارب و توانمندي هاي او را مشاهده نمايند. همچنين امكان تبادل اطلاعات بين كد اركيد با كد researcher id نيز وجود دارد. researcher id نيز سيستمي مشابه اركيد است كه توسط تامسون رويترز راه اندازي شده است (از ژانويه ي 2008) اين تبادل مي تواند در زمينه ي اطلاعات پروفايل و يا انتشارات موجود در پروفايل مربوط به هر كدام از اين سرويس ها باشد.
در مورد مقايسه اين دو كد بايد گفت كه هر دو دائمي هستند و براي نويسنده يك پروفايل ايجاد مي كنند كه نويسنده مي تواند انتشارات خود را به آن بيافزايد. اما برخلاف اركيد، researcher id اين مزيت را نيز دارد كه بتواند سايتيشن هاي فرد را نيز محاسبه كند. researcher id را نيز مي توانيد از اينجا بگيريد دقت داشته باشيد كه با همين يوزر و پسورد براي اين كد مي توانيد به اند نوت آنلاين خود (از محصولات تامسون رويترز) نيز دسترسي داشته باشيد.
با وجود اين كد ها، خيلي از مشكلات مربوط به نام نويسندگان مقالات به شكل هاي مختلف و در ژورنال هاي مختلف و تاثيرات بعدي آن در محاسبه ي تعداد مقالات فرد نويسنده و يا سايتيشن هاي آن فرد حل مي شود.
https://orcid.org/
|